Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Brambory k produkci škrobu bez genových modifikací do kategorie

Rostlinná výroba - Archiv > Rostlinná výroba - Archiv> Zemědělství - Archiv

Brambory k produkci škrobu bez genových modifikací

Vydáno: 25.2.2010
Tisk článku
Díky metodě Tilling nyní existuje alternativa ke geneticky modifikované odrůdě ’Amflora’.
Němečtí vědci nyní bez použití genových technologií vyvinuli škrobovou odrůdu bramboru se zvýšeným podílem amylopektinu. Tato odrůda konkurující GM odrůdě ’Amflora’ společnosti BASF byla vyvinuta pomocí šlechtitelské metody Tilling (Targeting Induced Local Lesions in Genomes – cílené vyvolávání místních poškození v genomech). Hlízy bude ve velkém rozsahu zpracovávat firma Emsland-Stärke. Také nizozemská společnost Nunhems (dceřiná společnost Bayer CropScience) v současné době vedle výzkumu genových technologií sází na metodu Tilling.
DLZ-Agrarmagazin, 2010, č. 2, s. 80
Objednávka kopie článku
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018