Bezpečnost potravin

Brambory – skrytý poklad

Vydáno: 20. 1. 2010
Autor:

U příležitosti roku brambor (2008) bylo vydáno speciální číslo časopisu JFCA a publikace FAO.

Spojené národy vyhlásily rok 2008 Mezinárodním rokem brambor. V rámci časopisu Journal of Food Composition and Analysis (JFCA) bylo vydáno v roce 2009 speciální číslo, které obsahuje příspěvky zaměřené na brambory. Byly uveřejněny v uvedeném časopise během posledních dvou desetiletí a doplněny o studie z dalších zdrojů. Speciální číslo JFCA tak poskytuje obsáhlý přehled o problematikách, které souvisejí s bramborami (složení, kvalita, výživová hodnota aj.).
 
Zdroj: Journal of Food Composition and Analysis 22, 2009, č. 6 (special issue)
Uvedený časopis je ve fondu ZPK.
 
U příležitosti Mezinárodního roku brambor vydalo FAO publikaci pod názvem “Nový pohled na skrytý poklad” (viz příloha).
 
Příloha: New light on hidden treasure (pdf, 18,6 MB, 148 stran)
 
Zdroj: potato2008.org/en/index.html