Bezpečnost potravin

Časopis Výživa a potraviny – 2/2012

Vydáno: 13. 3. 2012
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

Výživa a potraviny – 2/2012

OBSAH:
Talandová, M., Pospiech, M., Tremlová, B.:
Arašídová pomazánka pro vaše zdraví
Slyšová, K., Matějová, H.:
Výživa v prevenci nemocí oka – okna do duše
Štiková, O.:
Optimalizace spotřeby potravin pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení
Štajnochrová, S.:
Léčebná výživa při fenylketonurii
Boháčová, V.:
Průzkum jasně prokázal: Jíme špatné tuky
Kopec, K., Kalač, P.:
Zdravotní význam brukvovité zeleniny
Mlček, J., Kopec, K., Rop, O., Neugebauerová, J., Němcová, A., Vábková, J.:
Nutriční a senzorická jakost jedlých květů
Hýsková, M.:
Roztroušená skleróza a výživa

Zpravodaj pro školní stravování – 2/2012
OBSAH:
„Polévková vyhláška“
Novela vyhlášky o školním stravování
Zelenina po celý rok – zima
Hysterie kolem „polévkové“ vyhlášky
Celorepubliková soutěž o Nejlepší oběd
Zdravá abeceda v prostorách školní jídelny
Víš, co jíš?
Program konference – Školní stravování 2012

Zdroj:  Společnost pro výživu