Bezpečnost potravin

Časopis Výživa a potraviny – 6/2011

Vydáno: 14. 12. 2011
Autor: berankova1

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

Časopis Výživa a potraviny – 6/2011
OBSAH:
Hanušová, J., Němečková, I.:
Syrovátkové bílkoviny jako surovina pro výrobu funkčních potravin
Rajchl, A., Ševčík, R., Čížkova, H., Jodasová, A., Voldřich, M.:

Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně
Ostrý, V.:

Potraviny nového typu – část 1
Kučerová, J.:

Historie pekařského oboru a jeho současné postavení v České republice
Kunešová, M., Drbohlav. J., Roubal, P., Gojová, M.. Tvrzická, E., Hlavatý, P, Hainer, V., Hlavatá, K.:

Účinek jogurtu obohaceného polynenasycenými mastnými kyselinami řady n-3 v redukčním režimu u obézních žen
Karpíšková. R.:
Máme se obávat baktérií Escherichia coli?
Štiková, O.:

Dlouhodobý vývoj obchodu s potravinářským zbožím


Zpravodaj pro školní stravování – 6/2011

OBSAH:
Sladký život našich dětí
Výročí roku 2011
Zelenina po celý rok – podzim
Interakce rodiny, školy a dalších subjektů při zajišťování dietní výživy

Vánoční polévky
Inspirujte se šedesáti normovanými recepty pro školní jídelny
„Sladký“ život dětí v mateřských školách v Moravskoslezském kraji
Nejlepší školní jídelna na Moravě roku 2011
Diplom
„SAPERE – vědět, jak žít“
Sójové maso

Zdroj:  Společnost pro výživu