Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Černá skvrnitost citrusů: nové studie potvrzují zprávu úřadu EFSA do kategorie

Aktuality KM EFSA > Aktuality KM EFSA
Aktuality > Aktuality

Černá skvrnitost citrusů: nové studie potvrzují zprávu úřadu EFSA

Vydáno: 21.6.2016
Tisk článku
Autor: KM EFSA
Úřad EFSA posuzoval publikace o Phyllosticta citricarpa, zveřejněné v posledních dvou letech.

Odborníci na rostlinolékařství úřadu EFSA dospěli k závěru, že nové poznatky o houbové chorobě citrusů (citrus black spot) potvrzují zprávu vydanou EFSA v roce 2014. Úřad proto nebude aktualizovat své stávající vědecké stanovisko.

Phyllosticta citricarpa – organismus, který způsobuje černé skvrny na plodech citrusů, se v současné době v Evropské unii nevyskytuje  a podléhá fytosanitárním opatřením zabraňujícím jeho zavlečení. Vědecký panel pro zdraví rostlin EFSA v roce 2014 uvedl, že pokud by P. citricarpa překročila hranice EU, mohla by se etablovat a rozšířit v oblastech pěstování citrusů.

Evropská komise nedávno požádala úřad EFSA, aby posoudil dvě nové publikace o černé skvrnitosti citrusů a další relevantní recenzované články publikované v posledních dvou letech.

Černá skvrnitost citrusů se vyskytuje v řadě mimoevropských zemí, včetně velkých vývozců pomerančů.

Zdroj: EFSA

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018