Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Chráněné zeměpisné označení pro Jihočeskou Zlatou Nivu do kategorie

Legislativa EU a MS - Archiv > Právní předpisy EU – základní informace> Právní předpisy EU – základní informace
Značení potravin - Archiv > Značení potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Chráněné zeměpisné označení pro Jihočeskou Zlatou Nivu

Vydáno: 15.2.2010
Tisk článku
Nařízení Evropské Komise ze dne 14. 1. 2010.

Nařízení Komise (EU) č. 32/2010 ze dne 14. ledna 2010 o zapsání názvu do rejstříku chráněných označení původu a chráněných zeměpisných označení (Jihočeská Zlatá Niva (CHZO))

Toto nařízení vstupuje v platnost dvacátým dnem po vyhlášení v Úředním věstníku Evropské unie.
Úřední věstník Evropské unie:  L 10, svazek 53, 15. ledna 2010, s.7

Jihočeská Zlatá niva je sýr s plísní uvnitř hmoty, vyráběný z mlékárensky ošetřeného mléka a je určen pro přímou spotřebu i na další zpracování. Hmota sýru je barvy smetanové až krémové v kombinaci s modrozeleným porostem ušlechtilé plísně Penicillium roqueforti. Jemná, drobivě roztíratelná. Ovocně rozinkového aroma, lahodně komplexní slané chuti s pikantním dozníváním. Obsah tuku v sušině: 60 % Složení výrobku: mléko, jedlá sůl, mlékárenská kultura, ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti.
Jihočeská niva je zlaté velmi podobná, jen má 50procentní obsah tuku a využívá se více k vaření.
 
Chráněné zeměpisné označení pro Jihočeskou Nivu
(Uplynula lhůta k připomínkám vůči udělení CHZO, takže se očekává vydání schvalovacího rozhodnutí ES.)

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021