Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv

Co byste měli vědět o výrobě potravin? Technologie potravin

Vydáno: 9.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Publikace VŠCHT v Praze, která vznikla ve spolupráci s Českou technologickou platformou pro potraviny PKČR a za podpory sponzorů.
Publikaci autorů Pavel Kadlec, Karel Melzoch, Michal Voldřich a kolektiv vydalo nakladatelství KEY Publishing v roce 2009 pod názvem “Co byste měli vědět o výrobě potravin?”, podtitul Technologie potravin.
Uvedená publikace je určena všem zájemcům o ucelené znalosti související s výrobou potravin a měla by sloužit nejen jako učebnice pro studenty potravinářského a příbuzného zaměření všech stupňů, ale také jako zdroj základních informací pro odbornou i laickou veřejnost.
Text knihy je souhrnným přehledem tradičních potravinářských technologií rozděleným do následujících osmi kapitol:
 
• Evropská technologická platforma – východiska pro výzkum v oblasti potravinářství
• Obecné zásady výroby potravin
Konzervace potravin a technologie masa
• Technologie mléka a mlékárenských výrobků
• Technologie olejů, tuků, detergentů a kosmetiky
• Fermentační technologie
• Technologie sacharidů
• Výroba pochutin a zpracování suchých plodů
 
Více informací o publikaci je k dispozici v recenzi.
 
Zdroj: Chem. Listy 104, 2010, č. 4, s. 264
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021