Bezpečnost potravin

Co prozradí vaše střeva aneb Důležitost střevního mikrobiomu

Vydáno: 3. 8. 2017
Autor: Fórum zdravé výživy

Informace Fóra zdravé výživy z tiskové konference zaměřené na téma střevní mikrobiom.


Foto: Shutterstock

Dne 1. 8. 2017 proběhla v dopoledních hodinách tisková konference Fóra zdravé výživy. Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., Mgr. Tamara Starnovská a RNDr. Pavel Suchánek, členové FZV, hovořili na téma střevní mikrobiom

Střevo je největší imunitní orgán našeho organizmu, ve kterém máme až půl kilogramu bakterií. Co všechno může osídlení střev – střevní mikrobiom – ovlivňovat a jak my sami můžeme naopak ovlivnit jeho složení? Jaký způsob stravování je z pohledu střevního mikrobiomu a zároveň celého těla nejvýhodnější? Odpovědi na tyto a další otázky se řešily v rámci tiskové konference. Další zajímavé informace byly z oblasti vlivu různých módních detoxikačních kúr a také problematika souvislostí kondice střevního mikrobiomu s kondicí i výkonem sportovců. Nechyběly ani praktické tipy a doporučení.

Kompletní tiskové materiály:

Tisková informace
doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD.: Střevní mikrobiom v hlavní roli
Mgr. Tamara Starnovská: Stravování pro střevní mikrobiom
RNDr. Pavel Suchánek: Střevní mikrobiom a sportovci

Zdroj: Fórum zdravé výživy