Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Co to jsou “Frankenfood”? do kategorie

GMO > Vlivy na zdraví - Archiv> GMO> Vlivy na zdraví - Archiv

Co to jsou “Frankenfood”?

Vydáno: 31.5.2007
Tisk článku
Objasnění termínu pro potraviny spojované s Frankensteinem.
Odpůrci geneticky modifikovaných potravin často o těchto potravinách hovoří jako o tzv. Frankenfood, tj. potravinách dávaných do souvislosti s Frankensteinem, pro kterého se vžil přívlastek kreatura nebo monstrum. Uvedený termín zavedl v roce 1992 Paul Lewis, anglický profesor na Boston College. Použil ho v dopise adresovaném New York Times, který byl odpovědí na rozhodnutí Úřadu pro potraviny a léky v USA (US FDA) povolit společnostem uvádět na trh geneticky modifikované potraviny. Termín “Frankenfood” se stal “válečným pokřikem” na evropské straně v době obchodní války mezi USA a EU týkající se zemědělství.
Více informací o Frankenfood.
Nově se termín “Frankenfood” objevil v souvislosti s aplikací nanotechnologie při výrobě potravin.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021