Bezpečnost potravin

Cukráři v Národním zemědělském muzeu Praha

Vydáno: 10. 4. 2015
Autor: MZe

Tisková zpráva Ministerstva zemědělství ze dne 10. 4. 2015.

Seznámit se s nejnovějšími trendy v cukrářství mohou zítra od 9 hodin návštěvníci Národního zemědělského muzea (NZM) v Praze, které pořádá Cukrářské slavnosti. Po celý den budou moci sledovat a ochutnávat práci mistrů tohoto oboru.

Každý, kdo budovu NZM, jehož zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství, navštíví, se dozví o nejnovějších trendech v této oblasti gastronomie a bude mít možnost vyzkoušet si cukrářské řemeslo v praxi. Na muzejním dvoře bude pro návštěvníky připravena nabídka nápojů od kavárny Alchymista a cukrářské speciality.

„Cukrářské slavnosti jsou typickou ukázkou akce, které chceme v Národním zemědělském muzeu také pořádat. Snažíme se oslovovat specialisty v takovém oboru lidské činnosti, který úzce souvisí se zemědělstvím a potravinářstvím, a umožnit jim prezentaci jejich umění na našich akcích,” řekl generální ředitel NZM Praha Milan Jan Půček.

V prvním patře si mohou zítra návštěvníci vyzkoušet cukrářské řemeslo pod vedením lektorek Lucie Burešové, Lucie Průšové a Moniky Čiperové. Mistři kuchaři ze Střediska praktického vyučování hotelu Continental pak zájemce naučí, jak připravit ozdoby z ovoce a zeleniny.

Zatímco druhé a třetí patro muzea bude patřit dětem a jejich tvůrčím dílnám, v přízemí se uskuteční seminář věnovaný nejnovějším cukrářským trendům, ukázka pečení a zdobení perníčků.

S žádostmi o další informace se prosím obracejte na pracovníka oddělení prezentace a komunikace NZM Praha Petra Maška na e-mailu petr.masek@nzm.cz nebo na telefonním čísle +420 720 306 476.

Více informací:  www.nzm.cz


Zdroj: Ministerstvo zemědělství