Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Další stanoviska EFSA k udělení trvalých výjimek ze značení alergenů do kategorie

Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Další stanoviska EFSA k udělení trvalých výjimek ze značení alergenů

Vydáno: 31.8.2007
Tisk článku
Z šesti posuzovaných případů bylo pět žádostí zamítnuto, neboť příslušné prostředky používané ke zjemňování vína mohou vyvolat alergickou reakci.
Příloha směrnice 2005/26/ES uvádí seznam složek potravin nebo látek prozatímně vyřazených z přílohy IIIa směrnice 2000/13/ES.
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) uveřejnil dne 6. června 2007 celkem osm stanovisek k udělení trvalých výjimek ze značení alergenů.
Vědecký panel pro dietetické produkty, výživu a alergie (EFSA-NDA) publikoval dne 23. srpna 2007 další stanoviska k této problematice, viz tabulka.
 
Žadatel
Výjimka požadovaná pro
Stanovisko EFSA k udělení výjimky
WFA, AWRI
Kasein, K-kasein ke zjemňování vína
Zamítnuto: možná alergická reakce
WFA, AWRI
Mléko (např. sušené odstředěné mléko) ke zjemňování vína
Zamítnuto: možná alergická reakce
WFA, AWRI
Rybí produkty (vyzinu) ke zjemňování vína
Zamítnuto: možná alergická reakce
DWV, VINIFLHOR
Mléko (kasein) při zjemňování vína
Zamítnuto: možná alergická reakce
DWV, VINIFLHOR
Rybí želatinu (vyzinu) při zjemňování vína
Zamítnuto: možná alergická reakce
Brewers of Europe a BFBi
Vyzinu při čiření piva
WFA, Winemakers Federation of Australia
AWRI, Australian Wine Research Institute
DWV, Deutscher Weinbauverband
VINIFLHOR, the Office National Interprofessionnel des Fruits, des Légumes, des Vins et de l’ Horticulture
BFBi, Brewing Food and Beverage Industry Suppliers Association

EFSA
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021