Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Databáze vědeckých informací ze sektoru mlékárenství do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv

Databáze vědeckých informací ze sektoru mlékárenství

Vydáno: 25.9.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Strukturovaná databáze zaměřená na výživovou stránku mléka a mléčných výrobků.
Rozsáhlá databáze odkazů (popř. doplněných o abstrakty) na vědecké práce publikované v recenzovaných časopisech zaměřených na problematiku mléka z hlediska výživy. Databáze je členěna do následujících sekcí a podsekcí:
 
Výživa a mléčné výrobky
Mléčné výrobky, nutriční faktory a složky
Specifické populační skupiny
Výživa sportovců
 
Výživa, mléko/mléčné výrobky a zdraví
Zdravé kosti/osteoporóza
Rakovina
Zdravé srdce a cévy/vysoký tlak/metabolický syndrom
Zdravé zuby
Diabetes/inzulínová rezistence
Alergie na potraviny/intolerance potravin
Správná hmotnost/regulace hmotnosti/obezita

Ostatní reference
Údaje o spotřebě potravin a metody
Vzdělávání spotřebitelů/komunikace/značení
Různé

Zdroj: IDF
 
Zemědělská a potravinářská knihovna ÚZEI zprostředkovává přístup k odborným informačním zdrojům (časopisům, knihám), které jsou ve fondu knihovny a také do vybraných databází, viz ZPK.

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021