Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Desinfekce provozní vody UV-zářením v křemenné trubce do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Desinfekce provozní vody UV-zářením v křemenné trubce

Vydáno: 18.9.2008
Tisk článku
Italský výrobce sýrů Galbani instaloval ve svých závodech hydro-optické desinfekční zařízení od firmy Atlantium, snižující mikrobiální kontaminaci vody o 5 řádů.
Italský výrobce sýrů firma Galbani instaloval ve svých provozovnách v Cortoleona a Casale Cremasco hydro-optické desinfekční zařízení (HOD) od firma Atlantium na ochranu vody používané ve výrobě před nežádoucími bakteriemi. Podstatou systému je část potrubí z křemene, v níž dochází k dokonalému vnitřnímu odrazu rozptýleného UV-záření. Homogenním působením UV-záření se dosahuje deaktivace mikroorganismů o log 5. Referenční bakterií je Pseudomonas aeruginosa, která bývá typickou součástí usazenin v potrubí potravinářských závodů a která je patogenem vyvolávajícím kažení. Tato bakterie se vyznačuje rezistencí vůči obvyklým koncentracím chlóru.
V závodě v Cortoleona umožňuje zařízení napojené na vodovodní síť průtok mezi 40 a 450 m3/h a desinfikovaná voda voda se uchovává v zásobním tanku. V závodě Casale Cremasco (výroba mozarely) se jedná o přímý průtok v 70 m3/h. Systémy jsou vybaveny kontrolním software.

Dtsch. Milchwirtschaft, 59, 2008, č. 16, s. 582
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021