Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Detekce alergenů pomocí hmotnostní spektrometrie do kategorie

Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv
Aktuality > Aktuality

Detekce alergenů pomocí hmotnostní spektrometrie

Vydáno: 13.5.2011
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Je k dispozici pět vědeckých prací zaměřených na využití MS ke stanovení alergenů v potravinách (lepku, mléka, ořechů, arašídů).
Speciální sekce časopisu Journal of AOAC Internationalse věnuje nejnovějším pokrokům v oblasti detekce alergenů pomocí hmotnostní spektrometrie (MS). Tato speciální sekce obsahuje celkem pět příspěvků (viz příloha 1–5), které demonstrují, že se techniky na bázi MS ke stanovení alergenů rychle zdokonalily, což vede k předpokladu, že se brzy stanou standardem pro testování alergenů. Pracovníci zabývající se testováním alergenů tak budou mít k dispozici širší spektrum metod, ze kterých si budou moci vybírat. 
Příloha 1: Použití LC/MS/MS pro simultánní stanovení sedmi alergenů v mouce a chlebu a porovnání metody s komerčně dostupnými ELISA testovacími soupravami (pdf)
Příloha 2: Spolehlivá detekce alergenů mléka v potravinách pomocí LC/MS (pdf)
Příloha 3: Vývoj a validace metody pro kvantitativní stanovení mléčných bílkovin v potravinářských výrobcích na bázi LC/MS (pdf)
Příloha 4: Analytické metody pro detekci lepku v potravinách – Vývoj metod na podporu legislativy v oblasti značení potravin (pdf)
Příloha 5: Současné perspektivy a doporučení pro vývoj metod MS pro stanovení alergenů v potravinách (pdf)

K využití MS jakožto nového perspektivního směru v detekci alergenů se také vyjádřili editoři, kteří byli přizváni k editaci této speciální sekce časopisu J. AOAC Int.

Zdroj: Allergen Bureau eNews May 2011

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018