Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Distribuce na internetu nabízených masných výrobků a vajec v nevhodných podmínkách do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Distribuce na internetu nabízených masných výrobků a vajec v nevhodných podmínkách

Vydáno: 6.5.2020
Tisk článku
Autor: SVS
Výsledek kontroly SVS

Inspektoři Státní veterinární správy odhalili v průběhu nouzového stavu v Libereckém kraji prodej masných výrobků v nevyhovujících podmínkách.

Masné výrobky jako je například škvařené sádlo či ve sklenicích zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě a také čerstvá vejce „z domácího chovu“ byly nabízeny prostřednictvím sociálních sítích a následně distribuovány na parkovišti nákupního střediska v Liberci.

Na základě tzv. kontrolního nákupu provedeného SVS bylo zjištěno, že prodejce nebyl registrován u místně příslušné krajské veterinární správy. Při přepravě realizované vozidlem bez chladícího zařízení nedodržel prodejce/přepravce podmínky skladování stanovené výrobcem (výše zmíněné masné výrobky měly být skladovány při teplotě od 4 do 10°C, při kontrole byly naměřeny skutečné teploty od 19,9 do 22,8°C. Jednalo o významné překročení stanovené horní hranice skladování, což mohlo mít vliv na kvalitu a zdravotní nezávadnost výrobků. Nedostatečné bylo také značení výrobků a další nesrovnalosti v průvodní dokumentaci. V době kontroly nabízel prodejce okolo 40 kilogramů masných výrobků.  Legislativou povolená skladovací teplota byla mírně překročena také u vajec, kterých se v době kontroly v autě nacházelo 460, vejce navíc nebyla označena.  Na základě kontroly již byla u chovatele slepic sjednána náprava. 

S kontrolovanou osobou bude zahájeno správní řízení, výše sankce může dosáhnout až 10 000 000 Kč.

Zdroj: SVS

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018