Bezpečnost potravin

Dům chleba v Astenu

Vydáno: 24. 3. 2009
Autor: berankova1

Delegace PSPaC v ČR absolvovala v listopadu 2008 seminář v Domě chleba v Astenu v Rakousku.

Firma Backaldrin je jedním z největších a nejdynamičtějších výrobců pekařských přípravků v Evropě. Její dům chleba v rakouském Astenu s plochou 8 000 m2 od května slouží k setkávání pekařů doslova z celého světa. Komplex skrývá pět plně vybavených pekáren, cukrářskou dílnu, knihovnu s cca 4 000 svazky a posluchárnu až pro 112 osob. V posluchárně , v rámci „Pekařské akademie“ je vyškoleno zhruba 7 000 pekařů a dalších zákazníků ročně. Roční obrat  2007/2008 byl 118 mil. euro. Firma má dceřinné společnosti ve 14 zemích, více než 400 produktů, výrobní střediska v Astenu a Ammánu (Jordánsko). V roce 1984 vznikla nejúspěšnější značka pečiva firmy – Kornspitz.
V listopadu 2008 navštívila česká delegace Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR Dům chleba, vyslechla prezentaci firmy a shlédla praktické ukázky pečení vybraných výrobků (Kornspitz, PUR-PUR chléb a sladký koláč). Závěr semináře patřil diskuzi o aktuální problematice pekařského oboru v Rakousku a ČR.
Další informace najdete na www.backaldrin.com

Pekař cukrář, XVIII, 2008, č.11, s.5