Bezpečnost potravin

Dvě příručky pro průmysl zaměřené na bezpečnost potravin

Vydáno: 27. 2. 2008
Autor:

Mikrobiální bezpečnost čerstvě krájeného ovoce a zeleniny. Regulace listerií u chlazených a zmrazených potravin.

Útvar pro bezpečnost potravin a aplikovanou výživu Úřadu pro potraviny léky v USA (FDA-CFSAN) uveřejnil v únoru 2008 dva manuály určené pro průmysl. Jde o:
 
1. Návod na minimalizaci mikrobiálního rizika u čerstvě krájeného ovoce a zeleniny (Guidance to Minimize Microbial Food Safety Hazards of Fresh-cut Fruits and Vegetables). Uvedený dokument je konečnou verzí manuálu, který se až dosud používal v navrhované verzi.
2. Regulace Listeria monocytogenes v chlazených nebo zmrazených potravinách určených k přímé konzumaci (Control of Listeria monocytogenes in Refrigerated or Frozen Ready-To-Eat Foods). Uvedený dokument je návrhem, ke kterému lze po dobu 60 dnů podávat připomínky.
Oba manuály obsahují nezávazná doporučení.
 
IFT (zpráva z 25.2.2008)