Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Dvě příručky pro průmysl zaměřené na bezpečnost potravin do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Dvě příručky pro průmysl zaměřené na bezpečnost potravin

Vydáno: 27.2.2008
Tisk článku
Mikrobiální bezpečnost čerstvě krájeného ovoce a zeleniny. Regulace listerií u chlazených a zmrazených potravin.
Útvar pro bezpečnost potravin a aplikovanou výživu Úřadu pro potraviny léky v USA (FDA-CFSAN) uveřejnil v únoru 2008 dva manuály určené pro průmysl. Jde o:
 
1. Návod na minimalizaci mikrobiálního rizika u čerstvě krájeného ovoce a zeleniny (Guidance to Minimize Microbial Food Safety Hazards of Fresh-cut Fruits and Vegetables). Uvedený dokument je konečnou verzí manuálu, který se až dosud používal v navrhované verzi.
2. Regulace Listeria monocytogenes v chlazených nebo zmrazených potravinách určených k přímé konzumaci (Control of Listeria monocytogenes in Refrigerated or Frozen Ready-To-Eat Foods). Uvedený dokument je návrhem, ke kterému lze po dobu 60 dnů podávat připomínky.
Oba manuály obsahují nezávazná doporučení.
 
IFT (zpráva z 25.2.2008)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021