Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek E. coli v mletém mase v USA do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv

E. coli v mletém mase v USA

Vydáno: 29.7.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
V USA došlo k 14 případům otrav z E. coli O157:H7 v mletém mase od United Food Group. Bylo staženo přes 2,5 tis. t. masa.
V USA onemocnělo v důsledku přítomnosti bakterie E. coli O 157:H7 v mletém mase od jednoho z největších zpracovatelů masa United Food Group, LLC of Vernon (Kalifornie) v šesti státech 14 lidí, z nichž někteří byli hospitalizováni. Souvislost byla zjištěna pomocí národní sítě pro veřejné zdraví CDC PulseNet . Zdroj infekce byl potvrzen analýzou masa, které ještě zbylo v chladničkách tří pacientů. V jednom případě (Arizona) byl zdroj infekce zjištěn v pirožkách plněných příslušným masem, přičemž navíc zákaznice měla nákupní účet, z něhož vyplynulo, že mleté maso bylo vyrobeno dříve, než bylo na obalu uvedeno. Problém měl několik fází, v dubnu 2007 se stažení z trhu mělo týkat šarže 34 t a začátkem června dokonce téměř 2,6 tis. t. Stažení z trhu mělo za cíl ochránit spotřebitele, kteří maso hned nespotřebovali a skladují ho v mrazničkách.
EU Food Law, 2007, č. 306, s. 33
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021