Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek EFSA: Databáze vědomostí o esterech 3-MCPD do kategorie

Zprávy EFSA - Archiv > Zprávy EFSA - Archiv> EFSA - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

EFSA: Databáze vědomostí o esterech 3-MCPD

Vydáno: 20.11.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Průběžně aktualizovaná databáze bude poskytovat přehled o výzkumných aktivitách již realizovaných i potřebných.
Cílem znalostní databáze o esterech 3-MCPD je shromáždit dostupné informace o výzkumných aktivitách zaměřených na tento typ kontaminantu, který vzniká během výroby potravin (procesní kontaminant). Databáze napomůže získat přehled o tom, k jakému pokroku v oblasti výzkumu zaměřeného na 3-MCPD došlo a současně se zjistí, na které oblasti je třeba další výzkum zaměřit.
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) bude pravidelně databázi aktualizovat o nové informace, které obdrží od výzkumných institucí, výrobních podniků (průmyslu) a jakýchkoliv dalších subjektů, které provádějí výzkum nebo se zavázaly k výzkumným projektům v jedné z následujících oblastí:
 
– výzkumná oblast 1: metody analýzy
– výzkumná oblast 2: výskyt v potravinách
– výzkumná oblast 3: biologická využitelnost v potravinách
– výzkumná oblast 4: posouzení příjmu ze stravy
– výzkumná oblast 5: mechanismus tvorby
– výzkumná oblast 6: snižování
– výzkumná oblast 7: toxikokinetika
– výzkumná oblast 8: toxikologie
– výzkumná oblast 9: mezinárodní aktivity
– výzkumná oblast 10: estery glycidolu

Zdroj: EFSA
 
3-MCPD a estery 3-MCPD v potravinách
Workshop zaměřený na estery 3-MCPD (kontaminanty potravin)
Workshop k problematice esterů 3-MCPD v potravinách
Sójová omáčka s nebezpečnou látkou se nedostala do obchodů
Možné ohrožení kojenců glycidolem
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021