Průběžně aktualizovaná databáze bude poskytovat přehled o výzkumných aktivitách již realizovaných i potřebných.
Cílem znalostní databáze o esterech 3-MCPD je shromáždit dostupné
informace o výzkumných aktivitách zaměřených na tento typ kontaminantu, který vzniká během výroby potravin (procesní kontaminant). Databáze napomůže získat přehled o tom, k jakému pokroku v oblasti výzkumu zaměřeného na 3-MCPD došlo a současně se zjistí, na které oblasti je třeba další výzkum zaměřit.
Evropský úřad pro
bezpečnost potravin (EFSA) bude pravidelně databázi aktualizovat o nové informace, které obdrží od výzkumných institucí, výrobních podniků (průmyslu) a jakýchkoliv dalších subjektů, které provádějí výzkum nebo se zavázaly k výzkumným projektům v jedné z následujících oblastí:
Workshop zaměřený na estery 3-MCPD (kontaminanty potravin) Workshop k problematice esterů 3-MCPD v potravinách Sójová omáčka s nebezpečnou látkou se nedostala do obchodůMožné ohrožení kojenců glycidolem