Bezpečnost potravin

Environmentální rizika biotechnologií

Vydáno: 24. 10. 2007
Autor: pospisilova

Pozvánka na seminář, který se koná 26. října v Praze.

Program semináře:
– 9.30 – 10. 00 – registrace účastníků
– 10.00 – 10.30 – MSc. Geoff Tansey, nezávislý agrární analytik a
publicista, Velká Británie – Světový potravinový systém – globální
pravidla a lokální potřeby
– 10.30 – 11.00 – Dr. Les Levidow, odborný pracovník Open University, člen
Pracovní skupiny pro biotechnologickou politiku, Velká Británie –
Evropské alternativy „bio-ekonomiky“
– 11.00 – 11.30 – MSc. Antje Lorch, nezávislá konzultantka v oblasti
biotechnologií, Německo – Environmentální rizik GM plodin, zejména Bt
kukuřice
– 11.00 – 11.30 – Dr. Christoph Then, nezávislý konzultant v oblasti
patentování, Německo – Patentování osiva a hospodářských zvířat
– 12.00 – 13:00 – přestávka a občerstvení
– 13.00 – 14.00 – jednání pracovních skupin
· biotechnologie a biologická rozmanitost
· biotechnologie a potravinová bezpečnost
· biotechnologie, společnost a právo
– 14.00 – 15.00 – Shrnutí výsledků pracovních skupin
– 15.00 Závěr
 
Simultánní tlumočení zajištěno u dopoledního jednání.
 
Místo konání: Praha,. Univerzita Karlova, Celetná ulice.
Pořádá: STUŽ – Společnost pro trvale udržitelný život,
Více informaci podá Miroslav Šuta, e-mail: miroslav.suta@centrum.cz