Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek EU-FRESHBAKE: výzkumný projekt EU do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv

EU-FRESHBAKE: výzkumný projekt EU

Vydáno: 16.10.2008
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Využití “BAKE OFF TECHNOLOGY” pro zásobování pečivem s vyšší výživovou hodnotou, lepší texturou, speciálními druhy pečiva.
Evropská komise podpořila prostřednictvím 6. rámcového programu V&V v EU výzkumný projekt řešený pod názvem “EU-FRESHBAKE”. Cílem tohoto projektu je využít výhod chlezení pro zásobování spotřebitelů v EU čerstvým pečivem se zvýšenou výživovou hodnotou a lepší texturou. Projekt se zabývá tzv. “BAKE OFF TECHNOLOGY” (BOT), která spočívá ve výrobě pečiva z průmyslově chlazených, zmrazených nebo nezmrazených pekařských výrobků a jejich prodej obchodům s pečivem nebo v supermarketech spotřebitelům k výrobě pečiva v domácnostech. Projekt se zaměřuje i na výrobu speciálních druhů pečiva, např. pečiva bez lepku nebo biopečiva. V rámci projektu se bude věnovat pozornost otázkám úspory energie.
Do projektu je zapojeno 12 subjektů, z toho je pět průmyslových. Koordinátorem projektu je ENITIAA (Francie). Projekt byl zahájen 1. října 2006 a jeho řešení potrvá tři roky. Více informací o projektu EU-FRESHBAKE. Je k dispozici zpráva za první rok řešení projektu (EU-FRESHBAKE report).
 
Zdroj: 13th ICC Cereal and Bread Congress (Madrid, Spain)
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021