Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Eufaba: výzkumný projekt EU do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv
Krmiva > Živočišná výroba - Archiv> Krmiva> Živočišná výroba - Archiv

Eufaba: výzkumný projekt EU

Vydáno: 29.4.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Projekt zaměřený na vyšlechtění bobu obecného bez tříslovin.
Bob obecný (Vicia faba) je vydatným zdrojem bílkovin. Přítomnost antinutričních tříslovin však významně snižuje výživovou hodnotu tohoto zdroje, který by se mohl využívat do živočišných krmiv.
V rámci projektu Eufaba, který se řešil za podpory Evropské komise prostřednictvím 5. rámcového programu V&V v EU, se hledal postup pěstování bobu bez tříslovin a jiných nežádoucích látek. Výzkumníci se zaměřovali na zt-2 gen, který je odpovědný za nulový výskyt tříslovin, ale také za vyšší obsah bílkovin a vyšší energetickou hodnotu bobu obecného.
Více informací je k dispozici v příspěvku Breeding tannins out of faba beans.
 
Zdroj: research* eu results supplement, č. 22 (březen 2010), s. 6 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021