Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek EuroFIR: syntetické zprávy do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv

EuroFIR: syntetické zprávy

Vydáno: 29.1.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Šest publikací – příruček vydaných v rámci projektu zaměřeného na databáze složení potravin v EU.
EuroFIR (European Food Information Resource Network) je evropská síť excelence (NoE), tj. základna předních pracovišť, které se zabývají databázovými systémy složení potravin. Síť sdružuje 47 univerzit, výzkumných institucí a malých a středních podniků (SME) z 25 evropských zemí. EuroFIR je první obsáhlý pan-evropský zdroj informací o potravinách.
 
V rámci projektu EuroFIR řešeného za podpory Evropské komise prostřednictvím 6. rámcového programu V&V v EU byly vydávány tzv. “syntetické zprávy”. V průběhu řešení projektu (2005–2009) bylo vydáno celkem šest těchto zpráv:
 
1. Historie evropských databází složení potravin (pdf, 366 kB, 64 stran)
2. Různá použití databází složení potravin (pdf, 363 kB, 48 stran)
3. Etnické skupiny a potraviny v Evropě (pdf, 431 kB, 68 stran)
4. Potraviny rostlinného původu a zdraví: bioaktivní látky (pdf, 644 kB, 64 stran)
5. Výživové a zdravotní tvrzení: pravda o naší potravině (pdf, 568 kB, 56 stran)
6. Tradiční potraviny v Evropě (pdf, 1,01 MB, 78 stran)
 
Zdroj: EuroFIR
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021