Bezpečnost potravin

Extrakt z ořechů kešu pro diabetiky

Vydáno: 27. 10. 2010
Autor:

Kyselina anakardiová obsažená v semenech má vliv na zvýšení příjmu glukózy svalovými buňkami.

Výzkumníci z univerzity v Montrealu  zjistili, že extrakt z ořechů kešu, speciálně kyselina anakardiová, aktivuje bílkovinnou kinázu aktivující AMP, v důsledku čehož se zvyšuje množství přenašečů glukózy z plasmy, takže se zvýší příjem glukózy svalovými buňkami. Extrakt z listů, kůry nebo dužnina plodů takový efekt nevykazuje.

Výzkumná práce byla popsána v „Hydro-ethanolic extract of cashew tree (Anacardium occidentale) nut and its principal compound, anacardic acid, stimulate glucose uptake in C2C12 muscle cells” v Molecular Nutrition and Food Research, doi:10.1002/mnfr.201000045

Food Technology, 2010, č. 9, s. 12

 

Další informace o ořeších kešu:

"Bioaktive Inhaltstoffe der Cashewnuss", Dtsch. Lebensm. Rdsch., 106, 2010, č. 9, s. 501-503

Objednávka kopie článku