Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Extruzní výroba snacků z luštěnin do kategorie

Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Extruzní výroba snacků z luštěnin

Vydáno: 30.11.2007
Tisk článku
Pracovníci ARS vyvinuli nový postup extruzní výroby zdravých a chutných snacků z čočky, hrachu, fazolí a cizrny.
Pracovníci Výzkumného oddělení amerického ministerstva zemědělství vyvinuli nový postup extruzní výroby zdravých a chutných snacků z luštěnin. Extruzní technologie je běžně používaný, relativně levný a časově nenáročný postup, ovšem při průchodu několika odděleními zařízení potravina často ztrácí svoji chuť a texturu. Výzkumníci použili pro výrobu křupavých snacků z luštěnin běžnou varnou extruzi, při které probíhá v jednom zařízení několik procesů, jmenovitě míchání, stlačování, hnětení a expandování, jako první ale determinovali podmínky – rychlost zpracování, teplotu zahřívání, množství vody a recepturní složení, při kterých se vytváří konzistentní, odpovídající textura a příjemná chuť každé várky luštěninové mouky. Snacky byly připraveny z čočky, hrachu, fazolí a cizrny. Luštěniny mají nízký obsah sodíku a tuku, jsou bez cholesterolu, bohaté na proteiny a vlákninu, takže snižují riziko různých zdravotních problémů jako je obezita, srdeční onemocnění, rakovina či diabetes. ARS nyní hledá průmyslové partnery pro komercializaci a prodej nových snacků jak na americkém, tak i mezinárodním trhu. ARS rovněž v poslední době vyvinula ovocné tyčinky, které si udržují po dobu 24 měsíců původní vlhkost bez nutnosti přídavku umělých konzervačních prostředky a nízkotučnou mouku z arašídů pro pekařské účely. Více informací na adrese
http://www.bakeryandsnacks.com/news/ng.asp?n=81372-ars-extrusion-technology-legumes 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021