Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek FAO/WHO: rezidua veterinárních léčiv v potravinách do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

FAO/WHO: rezidua veterinárních léčiv v potravinách

Vydáno: 29.3.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Publikace JECFA, 2009.
Na základě 17. zasedání Společného výboru expertů FAO/WHO (JWCFA) byla vytvořena publikace pod názvem “Toxikologické posuzování reziduí určitých veterinárních léků v potravinách” (viz příloha). Uvedená publikace je příspěvkem k IPCS (International Programme on Chemical Safety, Mezinárodnímu programu pro chemickou bezpečnost).
 
Publikace se zaměřuje na rezidua následujících veterinárních léčiv:
– avilamycin
malachitová zeleň
– melengestrol acetát
– monensin
– narasin
– tylosin

Přehled dosud vydaných monografií JECFA
 
Příloha: Toxicological evaluation of certain veterinary drug residues in food (pdf, 2,19 MB, 248 stran)
 
Zdroj: WHO
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021