Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek FAO/WHO: Specifikace vybraných potravinářských aditiv do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Přídatné látky (éčka) > Vlivy na zdraví - Archiv> Přídatné látky (éčka)> Vlivy na zdraví - Archiv
Codex Alimentarius - Archiv > Codex Alimentarius – základní informace> Codex Alimentarius – základní informace
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv
Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

FAO/WHO: Specifikace vybraných potravinářských aditiv

Vydáno: 27.3.2008
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Je k dispozici monografie vydaná FAO v roce 2007. Obsahuje materiály z 68. zasedání JECFA.
FAO vydal pod názvem “Compendium of Food Additive Specifications” novou publikaci (ISBN 978 92-5-105866-4), která je v pořadí již 4. publikací v této sérii publikací. Jde o monografii, která vznikla na základě 68. zasedání JECFA (Společného výrobu expertů FAO/WHO pro potravinářská aditiva), které se uskutečnilo v Ženevě (Švýcarsko) ve dnech 19.–28. června 2007. Publikace, kterou si lze objednat nebo je k dispozici v elektronické formě (viz příloha), je rozdělena do tří částí, které obsahují:
 
Část I:
* Seznam účastníků
* Úvod
* Specifikace pro tato vybraná potravinářská aditiva:
– asparagináza z Aspergillus aryzae
– karagenan
– cyklotetraglukóza
– cyklotetraglukózový sirup (předběžné)
– etylmaltol
– isoamyláza z Pseudomonas amyloderamosa
– síran hořečnatý
– maltol
– přípravek nisinu
– pektiny
– polyvinylalkohol
– zpracovaná mořská řasa euchema
– chlorid sodný
– hydrogensíran sodný
– steviolglykosidy
– estery sacharózy a mastných kyselin
* Stažení (vyjmutí) specifikací pro vybraná potravinářská aditiva
 
Část II:
* Analytické metody
* Specifikace pro vybraná aromata
* Revidované specifikace
* Nové specifikace
 
Část III:
* Spektra vybraných aromatizujících látek
* Index: Specifikace aromatických látek
* Příloha 1: Souhrn doporučení z 68. zasedání JECFA a další požadované informace. Toxikologická doporučení a informace o specifikacích
* Doporučení a další potřebné informace
* Opravy
 
Příloha: Compendium of Food Additive Specifications 4 (pdf, 1,31 MB, 154 stran)
 
Zdroj: FAO
 
Pozn.:
K dispozici jsou i předcházející vydání specifikací, a sice z:
67. zasedání JECFA (2006, č. 3)
– 66. zasedání JECFA (2006, č. 2: Vyhodnocení reziduí vybraných veterinárních léčiv)
– 1.–65. zasedání JECFA (1956–2005); v elektronické formě je k dispozici pouze svazek 4: analytické metody(část 1 a část 2); svazek 1–3 lze objednat (Potravinářská aditiva A–D (1), E–O (2), P–Z (3)).
 
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018