Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek FDA publikoval doporučení ke konzumaci ryb do kategorie

Aktuality > Aktuality

FDA publikoval doporučení ke konzumaci ryb

Vydáno: 11.2.2022
Tisk článku
Autor: FDA
Americký Úřad pro potraviny a léčiva (FDA) publikoval nové doporučení ke konzumaci ryb.

Americký Úřad pro potraviny a léčiva (FDA - U.S. Food Drug Administration) a Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA - U.S. Environmental Protection Agency) publikovaly nové doporučení ke konzumaci ryb, které se týká žen, které plánují otěhotnět, těhotných a kojících žen a dětí ve věku 1 – 11 let.

Toto nově publikované doporučení ke konzumaci ryb má pomoci ženám, které chtějí otěhotnět, těhotným a kojícím ženám, stejně jako rodičům a pečovatelům, kteří krmí děti, aby se informovaně rozhodli, pokud jde o druhy ryb, které jsou výživné a bezpečné ke konzumaci. 

Doporučení obsahuje tabulku, která usnadňuje výběr desítek zdravých a bezpečných možností a obsahuje také informace o nutriční hodnotě ryb. Ryby jsou v tabulce roztříděny podle zjišťovaných hladin rtuti na ryby s minimálním obsahem rtuti, na ryby s bezpečným obsahem rtuti a na ryby, které obsahují vyšší hladiny rtuti a je proto potřeba jejich konzumaci omezit.

Toto doporučení podporuje zásady Dietních pokynů pro Američany.

Soubor často kladených otázek a odpovědí poskytuje další informace o použití tabulky a další tipy ke konzumaci ryb.

 

 


Zdroj: FDA (U.S. Food Drug Administration)

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021