Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Fermentací proti alergenům do kategorie

Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv

Fermentací proti alergenům

Vydáno: 28.4.2007
Tisk článku
Pomocí směsi mléčných bakterií a Streptococcus lactis by se mohlo dosáhnout snížení alergenů v  mléce a syrovátce .
Podle výzkumníků z University Hohenheim (SRN) lze fermentací odtučněného mléka a syrovátky směsí (1 : 1) mléčných bakterií a Streptococcus lactis snížit obsah betalaktoglobulinu až o 90 % v mléce, resp. o 70 % v syrovátce. V mateřském mléce se nevyskytuje tato syrovátková bílkovina, která je hlavním alergenem kravského mléka pro kojence a děti (vyvolává 80 % alergií, pokud jde o mléko).
Problém ale zatím je, že byl testován jen vliv na antigeny, nikoli aktuální alergenní potenciál. V dalším výzkumu musí být vyrobeno takové množství produktu, aby bylo možno provést klinické zkoušky ohledně snížení alergenních účinků.
Dairy Ind. Int., 2007, č. 2, s. 8
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021