Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Food Irradiation Research and Technology do kategorie

Rizikové faktory - Archiv > Rizikové faktory - Archiv> Potravinářství - Archiv

Food Irradiation Research and Technology

Vydáno: 18.5.2007
Tisk článku
Nová publikace o ozařování potravin nakladatelství Blackwell Publishing Professional.
Nakladatelství Blackwell Publishing Professional vydalo novou publikaci o ozařování potravin Food Irradiation Research and Technology (ed. Ch. H. Sommers, Xuetong Fan, vyd. 2006, ISBN 9780813808826, 336 stran, 184.99 USD). Prospěšnost ozařování potravin byla potvrzena již i takovými organizacemi jako jsou WHO (Světová zdravotnická organizace) či Centrum pro kontrolu a prevenci chorob (CDCP, http://www.cdc.gov/) v USA. Proces ozařování byl schválen Americkou lékařskou společnost AMA, i Americkou dietetickou společností ADA. Dosud ale není zdravotní potenciál ozařování potravin doceněn řadou spotřebitelů a zástupců potravinářského průmyslu, kteří mají z ozařování strach, podněcovaný dezinformacemi některých skupin „ochránců spotřebitele“. Publikace Food Irradiation Research and Technology předkládá nejnovější vědecké a výzkumné poznatky předních odborníků z oblasti ozařování potravin, které jsou shrnuty do sedmnácti kapitol seskupených do tematických celků, konkrétně věnovaných:
* definování základních principů ozařování a pozitivních dopadů ozařování na lidské zdraví,
* popisu moderní technologie ozařování, detekční technologie a radiační dozimetrie,
* přehledu legislativních opatření týkajících se ozařování potravin a údajů o toxikologické bezpečnosti,
* informacím pro reprezentanty průmyslu a zdravotnických institucí o efektivních metodách určených pro edukaci spotřebitelů,
* přehledu aktuálních postupů a způsobů ozařování masa a drůbeže, ovoce, zeleniny a mořských produktů a používání ozařování jako způsob fytosanitárního ošetření.
Více informací na adrese  
                
http://store.blackwell-professional.com/index.html  
                                     
                               
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021