Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek FOOD-MIGROSURE: výzkumný projekt EU do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv
Chemická rizika > Rizikové faktory - Archiv> Chemická rizika> Rizikové faktory - Archiv

FOOD-MIGROSURE: výzkumný projekt EU

Vydáno: 9.2.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Odhad expozice spotřebitelů chemickým látkám, které se dostaly do potravin z obalů (migrace z materiálů v kontaktu s potravinami).
Projekt FOOD-MIGROSURE se zabýval modelování migrace látek z plastů do potravin. Jde o nový, účinný prostředek pro odhad expozice spotřebitelů chemickým látkám z materiálů v kontaktu s potravinami.
Projet se řešil v 5. rámcovém programu V&V v EU a to v letech 2003–2006. Jedním z partnerů projektu bylo JRC (Společné výzkumné centrum Evropské komise). Referenční laboratoř JRC pro materiály přicházející do kontaktu s potravinami v Baveno (Itálie) byla místem konání závěrečné konference projektu. Uskutečnila se ve dnech 27.–28. září 2006. Prezentace, které zazněly na závěrečné konferenci, jsou ke stažení zde: www.foodmigrosure.com > Links > soubor 18 prezentací v ZIP formátu.
 
Zdroj: JRC Newsletter 2009, č. 1
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021