Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek foodInnova 2010 do kategorie

Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

foodInnova 2010

Vydáno: 23.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Mezinárodní konference o inovacích v oblasti potravinářství. Valencie (Španělsko), 25.–29.10.2010.
Konference je zaměřena na inovace v těchto oblastech:
 
– Potravinářské strojírenství
– Výroba a kontrola potravin
– Potraviny, zdraví a prospívání
Bezpečnost potravin

Dále se konference bude věnovat těmto tématům:

– Posuzování kvality potravin
– Udržitelnost v potravinovém řetězci
– Znalostní management pro inovace potravin
– Inovace potravin a vzdělávání
 
Program konference je rozdělen do dvou částí:
I. Workshopy a speciální účelová setkání (25.–26.10.2010),
II. Vědecká zasedání (27.–29.10.2010),
která se budou zaměřovat na aktuální témata, např.:
nanotechnologie (zapouzdřování, emulze, materiály pro obaly, ..)
– obaly (aktivní, biodegradabilní, ..)
– výrobkový a výrobní design
– kontrola potravin (senzory, analytické přístroje,..)
biotechnologie (molekulární biologie, probiotika, startéry, …)
– “ohmic” technologie (nutrigenomika, proteomika, lipidomika,…)
– aktivní složky, matrice a metabolismus potravin (funkční potraviny, náhražky tuku, náhražky soli, aj.)
– bezpečnost potravin
– udržitelnost
– management potravinového řetězce

V rámci akce budou uděleny dvě ceny mladým vědcům do 35 let a to za nejlepší ústní sdělení a za nejlepší poster.

Více informací o akci najdete zde.
 
Vybrané přednášky budou publikovány v časopisech Trends in Food Science and Technology a Journal of Food Engineering.
 
Zdroj: the safe consortium
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021