Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Funkční potraviny: výrobky pro trh do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv

Funkční potraviny: výrobky pro trh

Vydáno: 28.1.2007
Tisk článku
Autor: Ing. Marta Pospíšilová
Zaměření výzkumu v Austrálii na výrobky pro trh. Inovace v průmyslu prostřednictvím funkčních potravin.
V roce 2003 byl v Autrálii spuštěn program na podporu inovací v potravinářském průmyslu. V rámci tohoto programu vznikla dvě střediska excelence (Centres of Excellence):
* Australian Food Safety Centre
* National Centre of Excellence in Functional Foods (NCEFF)
 
V roce 2006 NCEFF prezentoval svoji práci na dvou konferencích, které se uskutečnily:
* 26. května 2006 v Brisbane pod názvem “Potraviny pro život: růst správně – zdravě stárnout”,
* 30. června 2006 v Sydney pod názvem “Potraviny pro život: problémy nadváhy”.
 
K dispozici jsou prezentace připravené pro uvedené konference:
Strategické aliance v oblasti funkčních potravin
Proč výživa dětí? Porozumění problému a možnosti řešení
Funkční potraviny pro děti – studie spolupráce NCEFF
Iniciativa průmyslu v oblasti “Nutritious Snacks”
– Proč zdravé stárnutí? Porozumění problému a možnosti řešení (dosud nebyla poskytnuta)
Potraviny pro “zdravé” stárnutí – věda pro praxi
Potraviny pro “zdravé” stárnutí – určování technologických potřeb
Potraviny pro regulaci chuti – věda pro praxi
Spolupráce s průmyslem na problematice nadváhy
 
V roce 2005 NCEFF vypracoval zprávu pod názvem “Funkční potraviny pro australský průmysl: definice a možnosti”.
 
NCEFF
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018