Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Genetické modifikace – možnosti jejich využití a rizika do kategorie

Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
GMO > Vlivy na zdraví - Archiv> GMO> Vlivy na zdraví - Archiv
Geneticky modifikované organismy (GMO) - Archiv > Geneticky modifikované organismy (GMO) - Archiv> Zemědělství - Archiv

Genetické modifikace – možnosti jejich využití a rizika

Vydáno: 14.10.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Publikace, kterou vydalo Ministerstvo životního prostředí České republiky.
V rámci projektu UNEP/GEF Podpora plnění opatření k zajištění biologické bezpečnosti v České republice byla vydána za finanční podpory Ministerstva životního prostředí publikace pod názvem “ Genetické modifikace – možnosti jejich využití a rizika”. Publikace obsahuje příspěvky, které vypracoval kolektiv autorů pod vedením Mileny Roudné, koordinátorky projektu.
 
Obsah publikace:
 
– Otázky kolem využívání geneticky modifikovaných organismů a mezinárodní pravidla
– Aarhuská úmluva a geneticky modifikované organismy
– Geneticky modifikované organismy – využití ve světě a v České republice
– Bezpečnost a zdravotní rizika geneticky modifikovaných plodin, potravin a krmiv z nich vyrobených
– Problematika hodnocení rizik geneticky modifikovaných rostlin při uvolňování do prostředí
– Geneticky modifikovaní živočichové
– Využití genetických modifikací v lékařství
 



Uvedená publikace je k dispozici v Zemědělské a potravinářské knihovně.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021