Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek GM kukuřice před registrací v USA do kategorie

Geneticky modifikované organismy (GMO) - Archiv > Geneticky modifikované organismy (GMO) - Archiv> Zemědělství - Archiv

GM kukuřice před registrací v USA

Vydáno: 11.2.2009
Tisk článku
V USA by v nejbližší době měla být registrována geneticky modifikovaná kukuřice, která je optimalizovaná pro získávání bioetanolu.
V USA by v nejbližší době měla být registrována geneticky modifikovaná kukuřice, která je optimalizovaná pro získávání bioetanolu. Americký zemědělský úřad USDA posuzoval bezpečnost GM kukuřice 3272 pro životní prostředí a dospěl k závěru, že její pěstování a využití nepředstavuje riziko ani pro životní prostředí ani pro lidské zdraví. K předložené dokumentaci se může v současné době vyjadřovat veřejnost. Ačkoli je kukuřice 3272 určena výhradně k výrobě bioetanolu, zkoumal americký úřad FDA zdravotní snášenlivost, protože není vyloučeno, že se v nepatrném množství dostane do potravinového řetězce.
Kukuřice vyvinutá společností Syngenta obsahuje gen z bakterie tolerantní vůči vysokým teplotám. Tím vytváří určitou variantu alfa-amylázy – enzymu štěpícího škrob, která je aktivní i při vysokých teplotách.
Také v Evropské unii byl předložen návrh povolit dovoz kukuřice 3272. Poté by musel být povolen také nepatrný podíl v krmivech a potravinách.
Neue Landwirtschaft, 2009, č. 1, s. 89
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021