Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Grant EFSA (ČL. 36): Využívání nových přístupů pro hodnocení nebezpečí nanovláken do kategorie

Granty a výběrová řízení > Granty a výběrová řízení

Grant EFSA (ČL. 36): Využívání nových přístupů pro hodnocení nebezpečí nanovláken

Vydáno: 21.9.2020
Tisk článku
Autor: KM EFSA
GP/EFSA/SCER/2020/03. Termín pro podání návrhů: 3. listopadu 2020

Lot 1: Orální expozice nanoceluóze: gastrointestinální digesce, využití nanovláken a lokální účinky
Lot 2: Zkoumání modelů “gut-on-a-chip”

Hlavním cílem výzvy je nadizajnovat a následně provést řadu studií založených na nových přístupech (new approach methodologies - NAM), které přinesou v současnosti chybějící data a dále předložit návrh na zařazení výsledků do regulatorního hodnocení nebezpečí nanoceluózy pro spotřebitele exponované prostřednictvím potravin. Studie by měly pokrývat tři oblasti identifikované EFSA:

1. Digesce či degradace nanoceluózy, vč. povrchových změn, lidským mikrobiomem

2. Hodnocení využití nanoceluózy lidskými střevními epiteliálními buňkami

3. Hodnocení lokálních účinků nanoceluózy, vč. zánětlivých, na gastrointestinální epiteliální buňky

Veškeré informace k výzvě naleznete na webu EFSA.

Zdroj: EFSA

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018