Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Hlášení v systému RASFF: 12. týden 2020 do kategorie

Hlášení v systému RASFF > Zdroje ICBP - Archiv> Hlášení v systému RASFF> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Hlášení v systému RASFF: 12. týden 2020

Vydáno: 27.3.2020
Tisk článku
Autor: Mgr. Dana Koubová
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 12. týdnu 2020: 16. 3. – 22. 3. 2020 (v češtině).

Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.

Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.

V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.

    Datum

Ohlásila země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

 

 

                Potraviny

 

20/03/2020

Dánsko

 buprofezin (0.014 mg/kg - ppm) v rýži basmati

neznámý původ, přes
  Nizozemsko

20/03/2020

Norsko

 paralytické toxiny (Paralytic Shellfish Poisoning, PSP) (1106) v chlazených hřebenatkách

Norsko

20/03/2020

Belgie

 vysoký obsah akrylamidu (2272.5 µg/kg - ppb) v chipsech

Francie

20/03/2020

Polsko

 Salmonella enterica ser. Enteritidis (přítomnost /25g) v chlazeném drůbežím mase

Polsko

19/03/2020

Nizozemsko

 Vibrio cholerae (přítomnost /25g) v syrových měkkoschránkových krabech

Thajsko

19/03/2020

Polsko

 Salmonella (přítomnost /25g) v mraženém výrobku z drůbežího masa

Polsko

19/03/2020

Nizozemsko

 alimentární nákaza způsobená/a Salmonella enterica ser. Virchow (přítomnost/25g) v mraženém kuřecím mase

Brazílie, přes
  Rakousko

19/03/2020

Německo

 špatná regulace teploty – porušení chladícího řetězce a nevhodné podmínky pro přepravu chlazených párků

Itálie

18/03/2020

Nizozemsko

 Listeria monocytogenes (přítomnost /25g) v sýru

Nizozemsko

18/03/2020

Francie

 kovové proužky v konzervovaném tuňáku

Španělsko

18/03/2020

Německo

 Salmonella (přítomnost /25g) v mraženém špízu z kuřecích a krůtích plátků

Německo

17/03/2020

Rakousko

 příliš vysoký obsah kyanidu (272 mg/kg - ppm) ve lněném semínku

Německo

17/03/2020

Spojené království

 úlomky plastu v nakládaných výrobcích (Branston Pickle)

Spojené království

16/03/2020

Nizozemsko

 Salmonella (přítomnost /25g) v mletém zázvoru

Nizozemsko

16/03/2020

Česká republika

 přítomnost jedovatých hub (Gyromitra esculenta) v nakládaných houbách

Švédsko

16/03/2020

Německo

 Listeria monocytogenes v drůbežím játrovém krému s houbami

Francie

 

 

                  Krmiva

 

19/03/2020

Belgie

 námelové alkaloidy Claviceps purpurea (3.5 g/kg) v tritikale

Francie

17/03/2020

Nizozemsko

 olovo (58 mg/kg - ppm) v moučce z divočáka

 

 

 

Materiály přicházející do styku s potravinami

 

 

 

 

 

 

Přehled všech notifikací v příslušném týdnu lze vyhledat zde.

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018