Datum
|
Ohlásila země
|
Důvod ohlášení
|
Země původu výrobku
|
|
|
Potraviny
|
|
19/02/2021
|
Itálie
|
nepovolená látka ethylenoxid (0.15 mg/kg - ppm) v sezamových semínkách
|
Francie
|
18/02/2021
|
Itálie
|
nepovolená látka ethylenoxid (23 mg/kg - ppm) v sezamových semínkách bílých
|
Indie
|
18/02/2021
|
Nizozemsko
|
stažení z trhu směsí koření, bio, obsahujících mletý zázvor, bio, potenciálně kontaminovaný nepovolenou látkou ethylenoxid
|
Rakousko
|
18/02/2021
|
Nizozemsko
|
nepovolená látka ethylenoxid (0.12 mg/kg - ppm) v sezamovém dressingu
|
Nizozemsko
|
18/02/2021
|
Nizozemsko
|
siřičitan (27.3; 49 mg/kg - ppm) nedeklarovaný v liči
|
JAR
|
18/02/2021
|
Nizozemsko
|
nepovolená látka ethylenoxid (2.6 mg/kg - ppm) v sezamových semínkách loupaných, bio
|
Indie
|
18/02/2021
|
Nizozemsko
|
nepovolená látka ethylenoxid (18.1 mg/kg - ppm) v sezamových semínkách
|
Indie
|
18/02/2021
|
Německo
|
úlomky skla v sushi rýži
|
Itálie
|
17/02/2021
|
Španělsko
|
nepovolená látka ethylenoxid (0.35 mg/kg - ppm) v čokoládě se sezamovými semínky
|
Španělsko
|
17/02/2021
|
Německo
|
nepovolená látka ethylenoxid (0.28 mg/kg - ppm) v mražených pekárenských výrobcích, vyrobených z pekařské směsi se sezamovými semínky loupanými, bio
|
pekárenské výrobky z Německa, pekařská směs z Polska, sezamová semínka z Indie
|
17/02/2021
|
Švédsko
|
nedostatečné tepelné opracování kuřecích výrobků určených k přímé konzumaci
|
Švédsko
|
16/02/2021
|
Německo
|
nepovolená látka ethylenoxid (10.9 mg/kg - ppm) v mletém zázvoru, bio
|
Indie
|
16/02/2021
|
Švýcarsko
|
Listeria monocytogenes (přítomnost /25g) v mražené blanšírované kukuřici cukrové, bio
|
Maďarsko
|
16/02/2021
|
Itálie
|
histamin (517.1 mg/kg - ppm) ve filetech z ančoviček ve slunečnicovém oleji
|
Itálie, surovina z Chorvatska
|
16/02/2021
|
Dánsko
|
Salmonella enterica ser. Mbandaka (přítomnost /25g) v mražených tepelně předupravených slávkách
|
Dánsko
|
16/02/2021
|
Slovinsko
|
stažení z trhu tyčinek grisini, obsahujících sezamová semínka potenciálně kontaminovaná nepovolenou látkou ethylenoxid (>0.05 mg/kg - ppm)
|
Itálie
|
16/02/2021
|
Belgie
|
nepovolená látka ethylenoxid (0.71; 0.83; 0.89; 1.1 mg/kg - ppm) v sezamovém oleji
|
Francie
|
16/02/2021
|
Nizozemsko
|
Salmonella (přítomnost /25g) ve výrobcích z kuřecích řízků
|
Nizozemsko
|
16/02/2021
|
Německo
|
cypermethrin (0.33 mg/kg - ppm), penkonazol (0.21 mg/kg - ppm), lufenuron (0.37 mg/kg - ppm), acetamiprid (0.14 mg/kg - ppm), thiofanát-methyl (2.9 mg/kg - ppm), thiamethoxam (0.06 mg/kg - ppm), dimethomorf (0.045 mg/kg - ppm) a boskalid (0.62 mg/kg - ppm) a nepovolené látky profenofos (0.11 mg/kg - ppm) a karbendazim (2.1 mg/kg - ppm) ve vinných listech v nálevu
|
Egypt
|
16/02/2021
|
Nizozemsko
|
nepovolená látka ethylenoxid v tyčinkách se sezamovými, lněnými a makovými semínky
|
Itálie
|
15/02/2021
|
Francie
|
Salmonella enterica ser. Enteritidis (přítomnost /10g) v mraženém kuřecím mase
|
Polsko
|
15/02/2021
|
Švýcarsko
|
ochratoxin A (32.4 µg/kg - ppb) v chilli koření
|
Turecko, přes Německo
|
15/02/2021
|
Španělsko
|
stažení z trhu pekárenských výrobků, obsahujících sezamová semínka potenciálně kontaminovaná ethylenoxidem
|
Španělsko
|
15/02/2021
|
Španělsko
|
nepovolená látka chlorpyrifos (0.049 mg/kg - ppm) v bramborách
|
Španělsko
|
15/02/2021
|
Nizozemsko
|
stažení z trhu různých krekrů, obsahujících sezamová semínka potenciálně kontaminovaná ethylenoxidem
|
Belgie
|
15/02/2021
|
Švýcarsko
|
kadmium (2.7 mg/kg - ppm) v mražené olihni (Loligo duvauceli)
|
Indie, přes Španělsko
|
15/02/2021
|
Belgie
|
nepovolená látka ethylenoxid v sezamových semínkách černých
|
Francie
|
15/02/2021
|
Belgie
|
nepovolená látka ethylenoxid v mražených pekárenských výrobcích
|
Francie
|
|
|
Krmiva
|
|
|
|
|
|
|
|
Materiály přicházející do styku s potravinami
|
|
|
|
|
|