Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Hlášení v systému RASFF: 7. týden 2021 do kategorie

Hlášení v systému RASFF > Zdroje ICBP - Archiv> Hlášení v systému RASFF> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Hlášení v systému RASFF: 7. týden 2021

Vydáno: 1.3.2021
Tisk článku
Autor: Mgr. Dana Koubová
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 7. týdnu 2021: 15. 2. – 21. 2. 2021 (v češtině).

Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.

Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.

V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.

        Datum

Ohlásila země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

 

 

                            Potraviny

 

19/02/2021

Itálie

 nepovolená látka ethylenoxid (0.15 mg/kg - ppm) v sezamových semínkách

Francie

18/02/2021

Itálie

 nepovolená látka ethylenoxid (23 mg/kg - ppm) v sezamových semínkách bílých

Indie

18/02/2021

Nizozemsko

 stažení z trhu směsí koření, bio, obsahujících mletý zázvor, bio, potenciálně kontaminovaný nepovolenou látkou ethylenoxid

Rakousko

18/02/2021

Nizozemsko

 nepovolená látka ethylenoxid (0.12 mg/kg - ppm) v sezamovém dressingu

Nizozemsko

18/02/2021

Nizozemsko

 siřičitan (27.3; 49 mg/kg - ppm) nedeklarovaný v liči

JAR

18/02/2021

Nizozemsko

 nepovolená látka ethylenoxid (2.6 mg/kg - ppm) v sezamových semínkách loupaných, bio

Indie

18/02/2021

Nizozemsko

 nepovolená látka ethylenoxid (18.1 mg/kg - ppm) v sezamových semínkách

Indie

18/02/2021

Německo

 úlomky skla v sushi rýži

Itálie

17/02/2021

Španělsko

 nepovolená látka ethylenoxid (0.35 mg/kg - ppm) v čokoládě se sezamovými semínky

Španělsko

17/02/2021

Německo

 nepovolená látka ethylenoxid (0.28 mg/kg - ppm) v mražených pekárenských výrobcích, vyrobených z pekařské směsi se sezamovými semínky loupanými, bio

pekárenské výrobky z Německa, pekařská směs z Polska, sezamová semínka z Indie

17/02/2021

Švédsko

 nedostatečné tepelné opracování kuřecích výrobků určených k přímé konzumaci  

Švédsko

16/02/2021

Německo

 nepovolená látka ethylenoxid (10.9 mg/kg - ppm) v mletém zázvoru, bio

Indie

16/02/2021

Švýcarsko

 Listeria monocytogenes (přítomnost /25g) v mražené blanšírované kukuřici cukrové, bio  

Maďarsko

16/02/2021

Itálie

 histamin (517.1 mg/kg - ppm) ve filetech z ančoviček ve slunečnicovém oleji

Itálie, surovina z Chorvatska

16/02/2021

Dánsko

 Salmonella enterica ser. Mbandaka (přítomnost /25g) v mražených tepelně předupravených slávkách

Dánsko

16/02/2021

Slovinsko

 stažení z trhu tyčinek grisini, obsahujících sezamová semínka potenciálně kontaminovaná nepovolenou látkou ethylenoxid (>0.05 mg/kg - ppm)

Itálie

16/02/2021

Belgie

 nepovolená látka ethylenoxid (0.71; 0.83; 0.89; 1.1 mg/kg - ppm) v sezamovém oleji

Francie

16/02/2021

Nizozemsko

 Salmonella (přítomnost /25g) ve výrobcích z kuřecích řízků

Nizozemsko

16/02/2021

Německo

 cypermethrin (0.33 mg/kg - ppm), penkonazol (0.21 mg/kg - ppm), lufenuron (0.37 mg/kg - ppm), acetamiprid (0.14 mg/kg - ppm), thiofanát-methyl (2.9 mg/kg - ppm), thiamethoxam (0.06 mg/kg - ppm), dimethomorf (0.045 mg/kg - ppm) a boskalid (0.62 mg/kg - ppm) a nepovolené látky profenofos (0.11 mg/kg - ppm) a karbendazim (2.1 mg/kg - ppm) ve vinných listech v nálevu

Egypt

16/02/2021

Nizozemsko

 nepovolená látka ethylenoxid v tyčinkách se sezamovými, lněnými a makovými semínky

Itálie

15/02/2021

Francie

 Salmonella enterica ser. Enteritidis (přítomnost /10g) v mraženém kuřecím mase

Polsko

15/02/2021

Švýcarsko

 ochratoxin A (32.4 µg/kg - ppb) v chilli koření

Turecko, přes Německo

15/02/2021

Španělsko

 stažení z trhu pekárenských výrobků, obsahujících sezamová semínka potenciálně kontaminovaná ethylenoxidem

Španělsko

15/02/2021

Španělsko

 nepovolená látka chlorpyrifos (0.049 mg/kg - ppm) v bramborách

Španělsko

15/02/2021

Nizozemsko

 stažení z trhu různých krekrů, obsahujících sezamová semínka potenciálně kontaminovaná ethylenoxidem

Belgie

15/02/2021

Švýcarsko

 kadmium (2.7 mg/kg - ppm) v mražené olihni (Loligo duvauceli)

Indie, přes Španělsko

15/02/2021

Belgie

 nepovolená látka ethylenoxid v sezamových semínkách černých

Francie

15/02/2021

Belgie

 nepovolená látka ethylenoxid v mražených pekárenských výrobcích

Francie

 

 

                      Krmiva

 

 

 

 

 

 

 

Materiály přicházející do styku s potravinami

 

 

 

 

 

 

Přehled všech notifikací v příslušném týdnu lze vyhledat zde.  

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021