Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Hlášení v systému RASFF: 8. týden 2019 do kategorie

Hlášení v systému RASFF > Zdroje ICBP - Archiv> Hlášení v systému RASFF> Zdroje ICBP - Archiv
Aktuality > Aktuality

Hlášení v systému RASFF: 8. týden 2019

Vydáno: 1.3.2019
Tisk článku
Autor: Mgr. Dana Koubová
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 8. týdnu 2019: 18. 2. – 24. 2. 2019 (v češtině).

Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.

Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.

V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.

    Datum

Ohlásila země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

 

 

                Potraviny

 

22/02/2019

Německo

 úlomky kovu v kukuřičných vaflích s mořskou solí

Česká republika

22/02/2019

Španělsko

 korýši nedeklarovaní v doplňku stravy

Španělsko

22/02/2019

Francie

 příliš vysoký příjem kofeinu (až 900 mg/den) z doplňku stravy

Nizozemsko

22/02/2019

Německo

 Salmonella (přítomnost /25g) v sezamové pastě
 

Libanon, přes
  Nizozemsko

22/02/2019

Portugalsko

 příliš vysoký obsah nedeklarovaného siřičitanu (105 mg/kg - ppm) ve strouhaném kokosu

Srí Lanka, přes
  Španělsko

22/02/2019

Německo

 arašídy (>100000 mg/kg - ppm) nedeklarované v baklavě

Německo

22/02/2019

Francie

 norovirus (GI a GII /2g) v živých ústřicích

Francie

22/02/2019

Itálie

 alimentární nákaza způsobená pravděpodobně noroviry (GII /2g) v živých ústřicích (Crassostrea gigas)

Francie

22/02/2019

Belgie

 Salmonella (přítomnost /25g) v sýru

Belgie

22/02/2019

Německo

 aflatoxiny (B1 = 7.8; celk. = 5.7 µg/kg -
ppb) a nedostatečné označení (chybějící nebo nečitelná informace o šarži) drcených melounových jader (egusi)

Nizozemsko

22/02/2019

Belgie

 ochratoxin A (14.1 µg/kg - ppb) v hnědé rýži, bio

Belgie, surovina z
  Itálie

21/02/2019

Polsko

 Salmonella enterica ser. Typhimurium (přítomnost /25g) v chlazeném krůtím mase

Polsko

21/02/2019

Spojené království

 mléčná složka nedeklarovaná v čokopiškotech

Německo

20/02/2019

Chorvatsko

 Listeria monocytogenes (až 200 KTJ/g) a Salmonella (přítomnost /25g) v mraženém hovězím a krůtím mase na kebab

Polsko, přes
  Slovinsko

20/02/2019

Belgie

 aflatoxiny (B1 = 19.4; celk. = 23 / B1 =
56.5; celk. = 66.6 µg/kg - ppb) v arašídech

Paraguay

19/02/2019

Spojené království

 arašídy nedeklarované v karamelových a arašídových tyčinkách nesprávně balených jako čokoládové a karamelové tyčinky

Německo

19/02/2019

Francie

 přítomnost laktózy ve veganské proteinové směsi pro sportovce

Belgie

19/02/2019

Německo

 aflatoxiny (B1 = 16.2; celk. = 17.1 µg/kg - ppb) v sušených fících

Španělsko, baleno
  v Nizozemsku

18/02/2019

Spojené království

 mléčná složka nedeklarovaná v česnekovém chlebu krájeném

Spojené království

18/02/2019

Spojené království

 alimentární nákaza způsobená pravděpodobně příliš nízkou aciditou (v důsledku absence octa) avokádové majonézy

Spojené království

18/02/2019

Francie

 Salmonella enterica ser. Typhimurium, monofázická varianta (1 ,4, [5], 12:i:-) (přítomnost /25g) v mraženém mletém krůtím mase

Španělsko

18/02/2019

Polsko

 Listeria monocytogenes (přítomnost /25g) v chlazených uzeninách

Polsko

 

 

                  Krmiva

 

 

 

 

 

 

 

Materiály přicházející do styku s potravinami

 

 

 

 

 

 

Přehled všech notifikací v příslušném týdnu lze vyhledat zde.

 

 

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018