Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Hranice při posuzování rizika z potravinových alergenů do kategorie

Alergeny > Rizikové faktory - Archiv> Alergeny> Rizikové faktory - Archiv
Akce zahraniční > Akce - Archiv> Akce zahraniční> Akce - Archiv

Hranice při posuzování rizika z potravinových alergenů

Vydáno: 31.8.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Symposium, které se uskuteční v Nice (Francie) ve dnech 20.–22. října 2010.
“Frontiers in Food Allergen Risk Assessment” je symposium, které společně organizují

EuroPrevall
ILSI Europe
ILSI–HESI (ILSI Health & Environmental Sciences Institute)
FSA (UK Food Standards Agency)
FARRP (Food Allergy Research & Resource Program)

Cílem symposia bude:
– informovat o výsledcích projektu EuroPrevall a příbuzných projektů;
– diskutovat o využití těchto výsledků při posuzování rizika z potravinových alergenů a ke snižování výskytu alergických reakcí u osob s potravinovou alergií;
– určit oblasti, na které je zapotřebí zaměřit další výzkum.

Vědecký program symposia.
 
Zdroj: ILSI Europe
 
Alergie na potraviny. Potravinové alergeny (Vybrané výzkumné projekty podporované Evropskou komisí. Zdroje informací o potravinových alergenech)
Alergie na potraviny: informační brožura
FSA: Allergy and intolerance
FSA: Allergic reactions to food
ICBP: Průběžně aktualizované informace o potravinových alergenech
A–Z slovník pro spotřebitele: viz hesla “Alergie” a “Alergie na …” (arašídy; celer; cereálie; hořčici; kiwi; korýše; latex; mléko; ořechy; podzemnici; ryby; sezam; “siřičitany”, sóju, vejce)
Vyhláška č. 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků uvádí v Příloze 1: Seznam alergenních složek
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021