Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Hrubé hygienické závady na jatkách v Itálii do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv
Veterinární záležitosti > Živočišná výroba - Archiv> Veterinární záležitosti> Živočišná výroba - Archiv

Hrubé hygienické závady na jatkách v Itálii

Vydáno: 26.6.2008
Tisk článku
Inspekce FVO zjistila zásadní nedostatky v uspořádání, údržbě a hygieně v pěti z osmi kontrolovaných závodů.
Potravinářský a veterinární úřad (FVO) ES zjistil při inspekci v r. 2007 významné nedostatky v uspořádání, údržbě a hygieně v pěti (4 jatka, 1 mlékárna) z osmi kontrolovaných závodů na zpracování živočišných produktů v Itálii. Ukázalo se, že téměř všechny závady zjištěné při předcházející inspekci v listopadu 2006 nebyly odstraněny a projevily se znovu.
Na jatkách v Kalábrii byl nedostatečný počet splachovacích záchodů, umývadel, nevyhovující šatny a invaze much z prostor pro vedlejší produkty. Nedostatečně byla zajištěna hygiena jatečných těl – fekální kontaminace a chlupy – způsobené nevhodnými jatečnými technikami. Nebylo k dispozici žádné sterilační zařízení, nože nebyly čisté. V opakovaně použitých kartonech bylo neidentifikovatelné maso a vnitřnosti.
V několika závodech byl zjištěn problém s kondenzací. V jedněch jatkách nebyly části nevhodné ke konzumaci operativně odstraňovány z čistých prostor. V dalším závodě neměly tři ze čtyř jatečných zvířat ušní známku. V jednom závodě nebylo čitelné razítko, takže jatečná těla nemohla být uznána za zdravotně nezávadná.
Hygienický audit dopadl v některém závodě na jedničku, v jiném byla hygiena naprosto otřesná. V Itálii byla zodpovědnost dána do rukou místních úřadů, přičemž účinnost tohoto přístupu s ohledem na hygienu byla velmi kolísavá.
EU Food Law, 2008, č. 350, s. 9-10
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018