Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Hydrokoloidy řady Stabisol pro mléčné nápoje s ovocnou složkou do kategorie

Zemědělský a potravinářský výzkum > Zemědělský a potravinářský výzkum> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv
Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv > Technologie, technika, výzkum, odborné časopisy - Archiv> Potravinářství - Archiv

Hydrokoloidy řady Stabisol pro mléčné nápoje s ovocnou složkou

Vydáno: 4.11.2008
Tisk článku
Společnost Hydrosol vyvinula stabilizátory umožňující snížení přídavku pektinu.
Kysané mléčné nápoje v kombinaci s ovocnou složkou či příchutí jsou stále rostoucím segmentem trhu. Pro stabilizaci těchto nápojů vyvinula německá společnost Hydrosol speciální hydrokoloidy řady Stabisol BMJ. Obvykle jsou ke stabilizaci mléčných nápojů s ovocnou složkou používány pektiny, které korelují s ovocným aromatem a chutí, avšak k dosažení požadovaného účinku je jich zapotřebí poměrně velké množství.
Složky nově vyvinutých hydrokoloidů slouží jako ochrana pro kasein a k regulaci viskozity výrobku během výroby. Zabrání se srážení bílkovin a dalších látek a jejich oddělování. V důsledku toho může být použito menší množství pektinu.
Komplex složek umožňuje, aby kysané nápoje mohly být tepelně ošetřeny. Optimální účinnost přípravku je při pH 3,8 až 3,9. Hodí se k využití pro nápoje na bázi mléka, kefíru, jogurtu či syrovátky v kombinaci s ovocnou šťávou. Společnost Hydrosol, kromě standardních přípravků nabízí vývoj hydrokoloidů na míru.

EDM, 2008, č. 5, s. 22
Hydrosol
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021