Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Hygienici na kontrole Břevnovského posvícení do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

Hygienici na kontrole Břevnovského posvícení

Vydáno: 21.10.2019
Tisk článku
Autor: HSHMP
Výsledky kontroly HSHMP

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) provedla v sobotu 5. 10. 2019 kontrolu úrovně poskytování stravovacích služeb na 26. Břevnovském posvícení u Břevnovského kláštera v Praze 6.

Zaměstnanci HSHMP provedli státní zdravotní dozor celkem 24 stánků s občerstvením, jejichž obsluha nabízela široký sortiment teplých pokrmů jako např. pečené kachny s knedlíkem a zelím, bramboráky, domácí hranolky, grilované klobásy, burgery, langoše, gyros, a mnoho dalších chuťovek a specialit. Nechyběly ani stánky s pivem, medovinou, se sudovým vínem a burčákem.  Břevnovský pivovar předváděl středověké vaření piva.  

FOTO č. 1: Ilustrační fotografie 


Zdroj: HSHMP

Pražští hygienici na místě kontrolovali vybavení stánků - zajištění pitné vody, přenosná zařízení na mytí rukou a na hygienické osušení, osobní hygiena obsluhy, zajištění ochrany pokrmů a potravin před kontaminací, značení alergenů u nabízených pokrmů. 

FOTO č. 2: Ilustrační fotografie 


Zdroj: HSHMP

Namátkově navíc zkontrolovali data použitelnosti a minimální trvanlivosti u vybraných potravin a pokrmů, provozní hygienu stánků. Během kontrol se dále zaměřili na manipulaci prodejců s potravinami a pokrmy, namátkově měřili skladovací teploty a teploty vydávaných pokrmů ve výdejních ohřívacích zařízeních.  

FOTO č. 3: Ilustrační fotografie  


Zdroj: HSHMP

Pořadatel akce zajistil hygienické zázemí pro provozovatele stánkového prodeje s občerstvením. Byla k dispozici chemická mobilní WC a umyvadla na mytí rukou s odpovídajícím vybavením.

V době kontrol Břevnovského posvícení nebyly zjištěny žádné závažné hygienické nedostatky. Osobní a provozní hygiena byla vyhovující, obsluhující zaměstnanci používali jednorázové rukavice a pracovní náčiní při všech potřebných činnostech.

Provozovatelé doložili příslušné doklady, včetně zdravotních průkazů a zároveň disponovali znalostmi nutnými k ochraně veřejného zdraví. 

 

V Praze 17. 10. 2019 

MUDr. Zdeňka Shumová
ředitelka odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání

Zdroj: HSHMP

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018