Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Hygienické zásady při výrobě bezpečných potravin živočišného původu do kategorie

Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv > Systémy řízení kvality a bezpečnosti potravin - Archiv> Potravinářství - Archiv
Publikace > Publikace> Zdroje ICBP - Archiv> Zdroje ICBP - Archiv
Akce tuzemské > Akce tuzemské> Akce - Archiv> Akce - Archiv

Hygienické zásady při výrobě bezpečných potravin živočišného původu

Vydáno: 29.1.2009
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Studijní materiály k semináři financovanému z prostředků Programu rozvoje venkova ČR na období 2007–2013.
Na téma “Hygienické zásady při výrobě bezpečných potravin živočišného původu” pořádal Institut profesní přípravy seminář, který se uskutečnil v Praze, Brně, Plzni, Olomouci a Pardubicích, a to v průběhu října a listopadu 2008.
 
Cílem projektu bylo proškolit pracovníky středního managementu potravinářských   podniků zpracovávajících živočišné produkty v problematice zásad dodržování správné výrobní a hygienické praxe včetně systému kritických kontrolních bodů v takovém rozsahu, aby mohli následně zajistit proškolení výrobních dělníků, tj. článku, který je z hlediska působení lidského faktoru jedním z rozhodujících činitelů při zajišťování výroby bezpečných potravin.


Realizace semináře byla financována z prostředků
PRV ČR 2007 – 2013.

V příloze 1–4 je obsah studijních materiálů, které obdrželi účastníci semináře.
 


Příloha 1: Sanitace potravinářských provozů (doc, 36 kB)
Příloha 2: Zásady systému kritických kontrolních bodů (HACCP) (ppt, 110 kB)
Příloha 3: Vybraná ustanovení z platné legislativy ČR a EU (ppt, 165 kB)
Příloha 4: Alimentární onemocnění (infekce a otravy z potravin) (pdf, 331 kB)
 
Zdroj: Institut profesní přípravy
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018