Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Infekční onemocnění v ČR (2000–2009) do kategorie

Mikrobiální rizika > Mikrobiální rizika> Rizikové faktory - Archiv> Rizikové faktory - Archiv

Infekční onemocnění v ČR (2000–2009)

Vydáno: 21.6.2010
Tisk článku
Autor: Ing. Alexandra Kvasničková
Počet případů vybraných hlášených infekcí (salmonelóza, kampylobakterióza, listerióza).
Na základě údajů z databáze EPIDAT byl vytvořen přehled o počtu případů vybraných hlášených infekcí v České republice. Rok 2009 byl porovnán s lety 2000–2008. Z tohoto přehledu byla vybrána tři onemocnění: salmonelóza, kampylobakterióza a listerióza, viz tabulka.
 
 Rok
Salmonelóza
Kampylobakterióza
Listerióza
2000
40233
16916
23
2001
33594
21653
21
2002
27964
23206
20
2003
26899
20063
12
2004
30724
25492
16
2005
32927
30268
15
2006
25102
22713
78
2007
18204
24254
51
2008
11009
20175
37
2009
10805
20371
32
 
Zdroj: Zprávy epidemiologie a mikrobiologie (SZÚ, Praha) 19, 2010, č. 1–2, s. 1–2

Hesla Salmonelóza, Kampylobakterióza a Listerióza v A–Z slovníku pro spotřebitele.
Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021