Bezpečnost potravin

Informace o potravinových alergenech

Vydáno: 11. 9. 2008
Autor:

Informace poskytované spotřebitelům. Aktivity výrobců a prodejců potravin v Austrálii.

Allergen Bureau poskytuje v Austrálii a na Novém Zélandu odpovědi na otázky týkající se managementu rizik souvisejících s potravinovými alergeny obsaženými v potravinářských složkách (přísadách) a zpracovaných potravinách.
Allergen Bureau byl zřízen v roce 2005 jako iniciativa výrobců a prodejců potravin a jeho fungování je zajišťováno v rámci centra excelence pro bezpečné potraviny v Austrálii.
Allergen Bureau zajišťuje šíření informací a zkušeností týkajících se managementu potravinových alergenů s cílem poskytnout spotřebitelům spolehlivé a srozumitelné informace o potravinových alergenech.
Téměř 20 % návštěvníků internetových stránek Allergen Bureau pochází ze Severní Ameriky (kanady a USA) a více než 10 % z Evropy (většinou z Velké Británie).
Allergen Bureau organizuje řadu konferencí zaměřených na management potravinových alergenů. Dne 11. září 2008 se koná v Adelaide konference pod názvem “Innovations in food allergen management”.
 
 
Další příspěvky na Agronavigator.cz k problematice potravinových alergenů: