Bezpečnost potravin

Informace poskytované Vědeckým výborem pro potraviny v ČR

Vydáno: 16. 2. 2007
Autor: pospisilova

Přehled dokumentů publikovaných v roce 2007.

Centrum hygieny potravinových řetězců v Brně (CHPŘ), které je složkou Státního zdravotního ústavu v Praze (SZÚ), poskytuje zázemí pro “Vědecký výbor pro potraviny” (VVP). Ten funguje jako jedna ze složek systému zajištění bezpečnosti (zdravotní nezávadnosti) potravin v ČR.
VVP vypracovává celou řadu dokumentů na aktuální téma a tyto uveřejňuje na internetových stránkách CHPŘ. Dokumenty, které se tvoří od roku 2003, mají různý charakter. Jde o studie, stanoviska, průzkumy názorů veřejnosti aj.
V roce 2007 publikoval VVP následující informační zdroje (stanoviska a informace):
* Doplňky stravy a PNT (23. 1. 2007)
 

Pozn.: V dokumentu, který informuje o systému zajištění bezpečnosti potravin v ČR, není uveden
Vědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva (VVGMPK), který vznikl 30. 6. 2005.