Bezpečnost potravin

Interaktivní seminář SMART Food zaměřený na řešení praktických příkladů

Vydáno: 23. 4. 2018
Autor: VŠCHT

Seminář se koná ve čtvrtek 26. 4. 2018 v budově VŠCHT Praha.

Bezpečné, nutričně atraktivní a zdravé potraviny jsou aktuálně největší prioritou jak pro výrobce potravin, tak i pro spotřebitele.  Působíte v potravinářství nebo se o něj jen zajímáte? Tak právě pro Vás je určen následující seminář. Přijměte proto, prosím, pozvání na naši Inovační platformu SMART Food, která bude v rámci interaktivního semináře zaměřena na řešení praktických příkladů v potravinářství. Naši odborně zaměření experti Vám jsou připraveni zodpovědět jakékoliv dotazy.

Hlavním tématem bude Nutriční kvalita potravin a bezpečnost z pohledu inovací včetně legislativy. Řečníky budou experti z Ústavu analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha, z nichž se můžete těšit například na uznávanou odbornici v oblasti bezpečnosti potravin Prof. Janu Hajšlovou. Ta jako první Češka získala světovou cenu Harvey W. Wiley Award, která se uděluje vědcům za mimořádný přínos v oblasti vývoje oficiálních analytických metod a je členkou programu Evropské komise Food security, sustainable agriculture and forestry, marine, maritime and inland water research and the bioeconomy.

Dále se můžete těšit například na:

  • Problematika biopotravin – produkce, kontrola
  • Výživa podle cílové skupiny populace
  • Obohacování potravin zdraví prospěšnými látkami
  • Údržnost potravin – změny nutričně významných složek a senzorických vlastností
  • Falšování potravin, autentikace
  • Procesní kontaminanty – technologická opatření, legislativní aspekty

 

Součástí interaktivního semináře jsou rovněž podpůrné aktivity jako například dotační tituly, inovační výzkum, možnosti získání podpory pro technologické a produktové inovace či možnosti získání zahraničních partnerů.

Naše platforma je určena pro mikropodniky, drobné živnostníky, malé a střední firmy. Rádi Vám poradíme, proto nám konkrétní příklady či dotazy, se kterými si nevíte rady, zašlete předem v registračním formuláři.

 
Kdy: 26. 4. 2018 od 10.00 hodin

Kde: VŠCHT Praha – budova A (Technická 5, 166 28 Praha 6), Velká zasedací místnost, 1. patro, č. dveří A181

 
Za tým SIC
Ladislav Mlčák
E: mlcak@s-ic.cz
T: +420 601 214 430