Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Jak se staví START-UP? do kategorie

Aktuality > Aktuality
Odborné akce

Jak se staví START-UP?

Vydáno: 19.11.2019
Tisk článku
Autor: EIT Food Hub ČR
Akci pořádá Evropský inovační a technologický institut v oblasti potravin.

Přemýšlíte nad vlastním podnikáním a nevíte kde začít? Chtěli byste najít nápad a vystavět vlastní start-up? Myslíte si, že váš nápad je skvělý, ale ještě jste o něm nikomu pořádně neřekli? A v neposlední řadě - chcete své budoucí podnikání spojit s jídlem?   

Přijďte 27. 11. 2019 na speciální akci, kterou pro vás připravil EIT Food Hub.  
KDE: Podnikatelské a inovační centrum hl. města Prahy, Jungmannova 35/29, Praha  
REGISTRACE je zdarma – registrujte se ZDE  

Pro koho je akce určena?

●  pro zvědavce, kteří chtějí vědět, jak se staví start-up
●  pro snílky, kteří by chtěli podnikat
●  pro vizionáře, kteří mají nápad a neví kde začít
●  pro start-up, který chce zpětnou vazbu

Nemusíte mít vlastní nápad! Připravili jsme pro vás akci tak, abyste mohli potkat svůj nový tým, najít problém, který chcete řešit a pak už je jenom krok k nápadu, jak problém vyřešit. 

Přesto vám není jasné, jak vypadá inovace v potravinářství a zemědělství? Zde je pár tipů:  

UDRŽITELNOST: Vadí vám plastová brčka nebo plastové nákupní tašky, bojíte se, že naše planeta se s tolika plasty nevyrovná? -  v EIT Food Hubu jsme měli startup Saaczech - alternativa plastových tašek splňující kritéria cirkulární ekonomiky.

ZDRAVÉ POTRAVINY: Máte speciální požadavky na stravování, alergie nebo jenom vám něco nechutná? - v EIT Food Hubu jsme měli startup Terraz - těstoviny budoucnosti z cvrčků plné proteinů, železa a aminokyselin.

SDÍLENÍ INFORMACÍ: Chtěli byste vědět, jestli jsou vajíčka z chovu, kde slepice netrpí? Nebo kde je jídlo zdarma? - v EIT Food Hubu jsme měli startup Sousedova zahrada - tržiště, kde si můžete koupit nebo nabídnout přebytky čerstvého ovoce a zeleninu ze sousedovy zahrady.

TRANSPARENTNOST: Je pro vás důležité, kdo je vývozce potravin? Jestli je koktejl cuba-libre namíchán z pravého rumu? Jestli jsou slevy opravdu slevy? - v EIT Food Hubu jsme také měli nápad od Milieu, společnosti MECHSOFT s.r.o. - nástroj na inteligentní systém sběru dat pro maximalizování výnosu rostlin.

CIRKULÁRNÍ EKONOMIKA: Vadí vám, že restaurace vyhazují jídlo, když by se s ním dalo naložit jinak? Chtěli byste, aby restaurace nakupovaly na farmářských trzích? - v EIT Food Hubu jsme takový nápad neměli, ale může být třeba VÁŠ!

 

PROGRAM

8:30 - 9:00   REGISTRACE  

9:00 - 9:10   PŘEDSTAVENÍ EIT FOOD HUB v České Republice  

9:10 - 9:30   VYTVOŘENÍ TÝMŮ, PRAVIDLA DNE
Na začátku Vás sestavíme do týmů a určíme pravidla dne. Každý z vás bude součástí jednoho týmu, není třeba se bát, že budete na práci sami. 

9:30 - 11:15   VÝBĚR TÉMATU, PREZENTACE NA TÉMA JAK SE STAVÍ START-UP
Představení jednotlivých témat, které pokrývá EIT Food Hub. Prezentace na téma jak identifikovat problém a co je důležité při přípravě idey. Nebojte se! Povedou Vás zkušení mentoři.  

11:15 - 12:15   SKUPINOVÁ PRÁCE S MENTORY
Cílem je najít společný problém a navrhnout možná řešení. 

12:15 - 13:15   OBĚD S INVESTORY A ZÁSTUPCI INKUBÁTORŮ  

13:15 - 16:15   SKUPINOVÁ PRÁCE
Týmová práce na projektu - cílem je najít a definovat možná řešení problému a návrh start-upu, včetně obchodního modelu. 

16:15 - 16:30   DISKUZE A OBČERSTVENÍ
Shrnutí týmové spolupráce a hodnocení získaných zkušeností. 

16:30 - 17:40   PREZENTACE - SHOW TIME!
Na závěr si vzájemně odprezentujeme týmovou práci a mentoři Vám dají zpětnou vazbu k vzniklým projektům.  

17:40 - 18:00   ZAKONČENÍ A NETWORKING 

 

Těšíme se na Vás!
EITFood Hub ČR  

VŠCHT Praha působí v ČR od r. 2018 jako EIT Food Hub a zapojila se tak do realizace aktivit Evropského inovačního a technologického institutu v oblasti potravin (EIT Food), které jsou zaměřené na propojování akademického a průmyslového sektoru, přenos znalostí a podporu inovací v podnikání.

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018