Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA

Přidat článek Je kokosový tuk skutečně superpotravina? do kategorie

Aktuality > Aktuality

Je kokosový tuk skutečně superpotravina?

Vydáno: 14.3.2016
Tisk článku
Autor: Společnost pro výživu
Informace o kokosovém tuku z vědeckého pohledu.

Abstrakt
 V článku "Je kokosový tuk skutečně superpotravina?" jsou uvedeny základní informace o kokosovém tuku (původ, složení, použití). Jsou prezentována současná výživová doporučení pro tuky a vědecké názory na význam kokosového tuku v lidské výživě, zejména jeho vliv na neinfekční onemocnění hromadného výskytu a jeho antimikrobiální a antivirové účinky. Tyto názory jsou konfrontovány s názory, které se často vyskytují v mediích, zejména na internetu. Z pohledu vědeckého kokosový tuk rozhodně nemůže být zařazován mezi zázračné potraviny (superpotraviny). 

Autoři článku: Doc. Ing. Jiří Brát, CSc., prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

 

 


Zdroj:  Společnost pro výživu, časopis Výživa a potraviny - 2/2016

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2018